Over het boek

[dropcap style=”square” color=”#f7941e”]J[/dropcap][leading]e hoort het zo vaak! Iemand stopt met werken en wordt snel daarna ziek. Of iemand gaat vol toekomstplannen met pensioen en verliest vrijwel tegelijkertijd zijn of haar partner. Dat laatste overkwam de schrijfster van dit boek.[/leading]

[column_half]

Zij beschrijft het ziek zijn en het overlijden van haar man en de reactie van hun omgeving daarop. En de rouw daarna: geen partner meer om samen mee te gaan reizen zoals de bedoeling was, geen werk meer, een lege agenda en geen plannen.

De weduwe ‘wint’ het aanvankelijk van de ‘pensionado’.

Er volgt een periode waarin het grote lege witte veld dat voor haar ligt, stukje bij beetje ingevuld moet worden.

[/column_half][column_half_last]

Twee jaar waarin zij onderzoekt wat er van haar over is zonder man en zonder werk en waarin ze probeert te ontdekken wie ze wil worden. Dan blijkt dat ondanks het verlies en het verdriet er weer zin aan het leven gegeven kan worden. Groei en zelfontplooiing is toch mogelijk.

Het is een aangrijpend verhaal over rouwverwerking in een bijzondere situatie: als rouw en pensioen samenvallen. Een situatie die vaak voorkomt, maar waarover weinig bekend is.

[/column_half_last]

Dit boek is in de eerste plaats een aanrader voor lotgenoten en hun omgeving. Daarnaast is het ook van belang voor vakspecialisten, vrijwillige hulpverleners en hun opleiders.

omslag_boek

Blog categorieën
© Je hoort het zo vaak 2019.